Menu

Startpagina Hoe zijn interactieve projector kiezen

Hoe zijn interactieve projector kiezen ?

TBI, VPI, vaste TBI, mobiel, ultrakorte brandpuntaftsand...

U kunt snel verdwalen tussen al deze ingewikkelde termen. Deze kleine gids van deinteractieve projector heeft als doel u te helpen met het bepalen van uw behoeften op het gebied van interactieve oplossingen om vervolgens beter de interactieve projector te kunnen kiezen die beantwoordt aan uw behoeften.

nomadische interactieve projector
De interactieve projector : definitie"
speechicase
Of het nu op school is of op de werkplek, een klassieke projector wordt het vaakst gebruikt om de cursus of presentatie te illustreren.

Dit instrument toont al snel zijn beperkingen : men zit vaak vast achter de computer om door de schermen te bladeren, in plaats van in contact te staan met het publiek om de presentatie beter te animeren. We kunnen niet rechtstreeks aantekeningen maken op het geprojecteerde digitale document.

Deinteractieve projector is ontworpen om aan deze behoeften te voldoen omdat hij het mogelijk maakt om met het projectieoppervlak te interageren door het te transformeren in een interactief bord. Het scherm wordt zo een reusachtig tablet dat reageert op de pen of vinger en met een groot gebruiksgemak. Als u uw presentaties levendiger wenst te maken en de aandacht en interesse van uw publiek te stimuleren door het manipuleren en annoteren van digitale documenten, vervolgens de notities op te slaan en over te brengen naar uw medewerkers of studenten : dan is de interactieve projector het instrument voor u.
Wat heb ik nodig om een VPI te hebben ?
Oplossing 1 : deTBI mobiele eBeam Edge : eenvoudig, krachtig, praktisch... en goedkoop ! Indien u reeds voorzien bent van een conventionele projector (geen interactiviteit), is één van de snelste en meest eenvoudige te implementeren oplossingen (en de minst dure) om bijvoorbeeld een interactief bord eBeam Edge aan te schaffen of een interactief bord eBeam Projection. U plaats het mobiele interactieve bord heel eenvoudig tegen het oppervlak (een muur of een whiteboard) en het wordt aangesloten op zijn computer. Vervolgens kunt u werken op het geprojecteerde scherm via de pen en de meegeleverde software zoals met een conventionele vaste TBI, maar met het voordeel van mobiliteit.

Oplossing 2 :De mobiele interactieve projectoren : nomadisch gebruik en verdeling van de middelen. De mobiele interactieve projectoren ingebed in draagtassen of koffers zijn perfecte compromissen voor het delen van het materiaal, wanneer de volledige uitrusting van een school onmogelijk is om budgettaire redenen (wat het geval is voor 95% van de scholen !). In het bedrijfsleven kunnen ze makkelijk overal worden meegenomen en voorzien ze eender welke zaal in een handomdraai van een interactief bord.

Oplossing 3 : De vaste interactieve projectoren met ultrakorte brandpuntafstand : Ze zijn tot nu toe het beste compromis voor een nieuwe vaste interactieve installatie. De projector met ultrakorte brandpuntafstand wordt aan de muur bevestigd, net boven het projectievlak (een muur, een whiteboard). Deze projectietechnologie kan een beeld projecteren met een grote diagonaal voor heel weinig terugslag, waardoor de schaduw van de spreker op het bord sterk wordt verminderd en wat voorkomt dat deze wordt verblind door de lichtstraal. De projectoren met ultrakorte brandpuntafstand kunnen uiteraard het interactieve bord eBeam Edge bevatten om te interageren op het scherm. Zij zijn eveneens beschikbaar in de tactiele versies en / of multi-touch (reeks Speechi 310-W-I).

Oplossing 4 : Het interactieve scherm : deze meest recente oplossing is ongetwijfeld de meest comfortabele keuze die alle voordelen biedt van een TBI geïntegreerd in een immens tactiel scherm (van 55 tot 84 inch diagonaal). De interactieve schermen bieden een betere helderheid, een uitzonderlijke beeldkwaliteit (HD en UHD), een langere levensduur tot 50.000 uur en uiteraard een meer verfijnde, precieze en reactieve tactiele technologie, die tot 10 contactpunten erkent (vingers) en reageert op de multi-touch gebaren (knijpen om in te zoomen/uit te zoomen enz...).

Oplossing 5 : Het vaste interactieve bord : deze populaire oplossing op het einde van de jaren 2000 wordt progressief afgebouwd vanwege de zwaarte, de prijs en de kosten van de logistiek en de installatie. De vaste interactieve borden worden vervangen door vaste of mobiele interactieve projectoren.

Kan een interactieve projector tactiel zijn ?
Ja. Als het nodig is om verder te gaan in de interactiviteit zonder beperkt te zijn door een pen, stellen wij u de eerste reeks van tactiele interactieve projectoren voor. De tactiele projector SPE-310-W-I-T, bijvoorbeeld, erkent tot 10 gelijktijdige contactpunten en reageert op de multi-touch gebaren (knijpen om in te zoomen/uit te zoomen enz...). Deze VPI met ultrakorte brandpuntafstand transformeren uw projectievlak in een reusachtig tablet, makkelijk en leuk in gebruik.
Kan ik een interactieve projector installeren in mijn zaal ? Wat zijn de beperkingen ?
In feite is de hoogte van het plafond de factor die het meest bepalend zal zijn bij het mogelijke gebruik van een interactieve projector met ultrakorte brandpuntafstand in uw zaal. Sterker nog, in plaats van te worden opgehangen aan het plafond, wordt de VPI aan de muur bevestigd, net boven het whiteboard of het projectievlak : er moet dus rekening worden gehouden met de grootte van het apparaat om het te plaatsen.

Bovendien is het goed om weten dat de diagonaal van het projectievlak niet enkel zal afhangen van het gekozen projectormodel maar ook van de hoogte waar deze zal worden bevestigd. Bijvoorbeeld met een plafondhoogte van 2,60 m, zal u een TBI bekomen van 1,80 m x 1,20 m (d.w.z. een standaard formaat). En met een plafond van 3 m, bekomt u een TBI van 2 meter lang en 1,5 m hoog. Vervolgens, indien uw projectiezaal zeer helder is, moet u voorkeur geven aan een projector met een hoge helderheid (dichtbij of meer dan 3.000 lumen)
Welke ondersteuning voor projectoren moet ik gebruiken om mijn VPI te installeren ?
De interactieve projectoren met ultrakorte brandpuntafstand zijn eenvoudig te installeren aan de muur, met een steun voor een projector wat men « een muurarm » noemt, en die net boven uw projectievlak moet worden bevestigd. Onze oplossingen voor muurarmen zijn heel elegant en compact (elke VPI van de reeks NEC-eBeam en de reeks Speechi-310-W wordt geleverd met arm inclusief).

Deze steunen voor interactieve projectoren kunnen op 3 assen worden verplaatst (verticaal en horizontaal x2) om de projector aan te passen aan de hoogte van uw plafond en goed gecentreerd op uw oppervlak. In de instellingsparameters van het menu van de interactieve projector kunt u vervolgens het geprojecteerde beeld aanpassen voor een perfecte uitlijning met uw oppervlak om een perfecte rechthoek te bekomen.
Op welke ondergrond kan ik een VPI gebruiken ?
Het beeld van een interactieve projector kan worden geprojecteerd op een vlakke en zuivere muur. Echter, voor een optimaal gebruik van de VPI raden wij u aan om een mat bordoppervlak te gebruiken (als u niet van plan bent om stiften te gebruiken) om vervelende reflecties te vermijden. U kunt ook kiezen voor een semi-mat, geëmailleerd oppervlak (voor gebruik met conventionele markers). De semi-matte, geëmailleerde whiteboards zijn een zeer goede « algemene » keuze. Hun bijzonder stevige witte oppervlak werd ook behandeld tegen reflecties om de reflecties aanzienlijk te verminderen.
Wat is het formaat van het beeld geprojecteerd door een VPI ? En de kwaliteit ?
De recente interactieve projectoren projecteren in het formaat XGA (4/3) of WXGA (16/10). Het standaardformaat van de meerderheid van onze interactieve projectoren is het formaat 16/10 (of WXGA), wat overeenkomt met een « landschapsresolutie » van 1280 x 800 pixels. Indien u nog vragen heeft met betrekking tot onze interactieve projectoren, met betrekking tot de installatie ervan of met betrekking tot uw noden, aarzel niet ons te contacteren.
showroom

Ontdek de interactieve projectoren in onze showroom.

Al onze modellen van interactieve projectoren evenals onze andere interactieve oplossingen worden gepresenteerd in een prachtige, gepaste omgeving. We ontvangen u op afspraak om de hardware en de software te ontdekken en uit te proberen in een echte situatie. In aanvulling op onze interactieve projectoren zult u het interactief whiteboard (TBI), de visualizers Lumen, de interactieve schermen SpeechiTouch of nog de online stemkastjes « Ik steek de hand op » kunnen ontdekken.

Ontdek de showroom Rechtstreekse lijn: +33 (0)320 347 425